עלבד משואות יצחק
מתוך עמוד ענן
תקציר
בס"ד מאת: ישראל זיסק
לפני שלושים ושלוש שנים נשלח אמנון ברודי, אשר עבד באותה תקופה בחשמליה, לחפש תעשייה שתבסס את כלכלת מושב משואות יצחק. הוא מצא בטבריה מפעל קטן למגבונים לחים והפך אותו לאחד המפעלים המצליחים ביותר בהתיישבות העובדת. עד שנת תשמ"ה,1985, התבססה פרנסתו של משואות-יצחק על החקלאות.בעיקר גידלו כותנה ומלונים.
מפעל "אפתן", שהיה אז מפעל טברייני קטן למגבונים לחים, תפס את עינו של אמנון ברודי. בישראל כמעט ולא שמעו אז על המוצר החדשני, באירופה הוא היה נדיר על המדפים, ובארה"ב כבר היה מוכר ונמכר. זה נראה כמותג בתחילת דרכו, שיש לו עתיד.
אחרי עבודה של של שנתיים בטבריה, בשנת תשמ"ז,1987, הועבר המפעל כולו הביתה, למשואות יצחק, אל מבנה תעשייתי הולם, גדול, שלימים הורחב עוד יותר והכיל שתי מחלקות מרכזיות: ייצור בדים לא ארוגים וייצור מגבונים לחים. במידה רבה זו הייתה פריצת דרך ברמה העולמית.
המפעל התפתח לאורך השנים בקצב מדהים, וב-1993 הונפק בבורסה בתל-אביב, כדי לגייס הון להתרחבותו.
ב-2001 החלו בשינוי המבנה הארגוני של על-בד. מאוחר יותר באו ההשקעות הגבוהות בהקמת שני מפעלים (חברות-בנות) המיועדים לעיבוד המוצר הסופי - מגבונים לחים - ממש בלב שווקי היעד באירופה ובארה"ב: בתחילת 2002 נרכשה חברה גרמנית בתחום וב-2003/4 הוקם המפעל בצפון קרוליינה בארצות הברית.
תחום נוסף של החברה, הינו הגיינה נשית. בשנת 2010 על בד רוכשת את חברת "רוזתם". ב- 2012 על בד רוכשת את חברת "הוספיקו בקנטאקי" בארצות הברית.
לפני ארבע שנים הונח אבן הפינה למפעל על בד דימונה. בטקס הנחת אבן הפינה השתתפו שר הכלכלה נפתלי בנט ראש עיריית דימונה בני ביטון וראשי "על בד". המפעל למגבונים, הוקם בשנת תשע"ז-2017, על שטח של שבעה דונם, אולם בהמשך יוגדל לכ־32 דונם.
בשנת תשע"א-2011, זכה אמנון ברודי בפרס התעשיה. כיום המשק מתבסס ברובו מהכנסותיו הריווחים של מפעל "על בד".
יהי רצון שמפעל "על בד" ימשיך לגדול, להתפתח ולהרוויח.
א מִזְמוֹר לְתוֹדָה הָרִיעוּ לַהשם כָּל הָאָרֶץ: ב עִבְדוּ אֶת השם בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה:
מתוך "מזמור לתודה".
תהילים פרק ק'.
הרחבה
סיווג: מבני ציבור
נגישות: הכל
מקור:ישראל זיסק
תאריך עדכון: 9/6/2018 19:48:28
קישורים חיצוניים