חיננית

מתוך עמוד ענן

קפיצה אל: ניווט, חיפוש
1024px-WikiAir Flight IL-13-01 IMG 4777.JPG

   378 מ'

תקציר

חיננית היא התנחלות ויישוב קהילתי כפרי בצפון השומרון, השני בגודלו בגוש יישובי צפון השומרון. אופי היישוב חילוני, אך בסמיכות אליו נמצאת טל מנשה, יישוב דתי הנחשב באופן רשמי שכונה של חיננית. היישוב משתייך למועצה אזורית שומרון. שמו של היישוב הוא כשם הפרח חיננית הנפוץ באזור‏.

היישוב שוכן ברום של כ-400 מ' מעל פני הים. במורד שלוחותיה הצפוניות נמצא ואדי א-סקעה הזורם אל נחל זבדון.

החלטה על הקמת היישוב, שנקרא אז באופן זמני ריחן ב', נתקבלה בועדת השרים להתיישבות בסוף אוגוסט 1979 ואושרה בממשלה באמצע ספטמבר‏, לאור טענות שלועדת השרים להתיישבות לא היתה סמכות לאשר יישובים הרחק מיישובים קיימים. על ההחלטה להקים את היישוב ערער יגאל ידין, בגלל התנגדותו להקים יישובים באיזורים של אוכלוסיה ערבית צפופה‏, אך ערעורו נדחה בקולות הליכוד, אליהם הצטרפו נציגי מפלגת העבודה, שכן ההחלטה על ההתיישבות באיזור התקבלה עוד לפני המהפך‏ והיישוב נועד לעבות את ההתיישבות באיזור מי עמי על גבול הקו הירוק‏. בתי היישוב הוקמו כבר באמצע שנת 1980‏, אולם העלייה על הקרקע נדחתה מסיבות שונות‏ והמתיישבים הראשונים, עולים מהקווקז, עלו על הקרקע בשנת 1981. היישוב הוקם כמושב עובדים על ידי תנועת המושבים, אך מאוחר יותר הפכה ליישוב קהילתי.

אחת השכונות ביישוב היא מרכז קליטה לעולי חבר העמים. סמוך ליישוב נמצא אזור התעשייה שח"ק. יישובים ישראליים נוספים קרובים הם שקד וריחן וטל מנשה הנחשבת שכונה של חיננית.

שטח השיפוט של חיננית 9,401 דונם‏.

הרחבה



סיווג: ישוב
נגישות:
מקור:Eranmeir
תאריך עדכון: 7/17/2015 09:42:44

קישורים חיצוניים





כלים אישיים
גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
תיבת כלים