באר\קידוח "כפר אוריה 5"

מתוך עמוד ענן

קפיצה אל: ניווט, חיפוש

   137 מ'

תקציר

הבאר "כפר אוריה 5". הבאר נקדחה בשנת 1954 לעומק של 150 מ' מתחת לפני השטח. הבאר מפיקה מים משכבות סלע אקוויפריות מגיל קנומן עליון וטורון המורכבים בעיקר גיר ודולומיט. סלעים המשתייכים לאקוויפר ירקון תנינים (האגן המערבי של אקוויפר ההר).

הרחבה

כתוצאה מהשאיבה, ירד מפלס מי התהום באקוויפר בכ- 17 מ' באזור זה (יחסית למפלס שהיה באזור לפני 1960) ירידת המפלס היא תוצאה של שאיבה המתבצעת במאות בארות ונועדה לספק מי שתייה לאזרחי ישראל. לא ניתן לייחס את הירידה במפלס לבאר אחת מסויימת אלא למדיניות של ניצול יתר של האקוויפר. המעיינות באזור נובעים מאקוויפרים שעוּנים, גבוהים יותר מאקוויפר ההר ומנותקים ממנו ולכן לא ניתן לייחס את התייבשות המעיינות לשאיבה מאקוויפר ההר וסביר יותר שמיעוט הגשמים ואופי פיזור הגשמים שאינו מייטיב עם החידור למי התהום הוא שגורם להתייבשות המעיינות באזור. כללי: קידוח זה מקום שקדחו בו והשאירו צינור לצרכי ניטור וכדו'. באר זה קידוח שמתבצעת בו שאיבה. ההקדמה מק בשם הבאר מעידה על שייכותה לחברת מקורות ומכאן שמדובר בבאר הפקה. לאחר הקדיחה מוחדר אל הקדח צינור (בעבר השתמשו בברזל, היום משתמשים בעיקר בפלדת אל חלד וב PVC) הצינור מקטע מחורר של הצינור ממוקם מול שכבת היעד (השכבה ממנה רוצים לקבל מים) המשאבות, לרוב, הן משאבות טבולות (בתוך מי התהום) והן מופעלות על ידי מנוע חשמלי הממוקם על פני השטח ומניע את המשאבה בעדרת מוט הינע (drive shaft).

באר או קידוח? יש הנוהגים לומר באר ויש שאומרים קידוח. הראשונים נוהגים לומר שקידוח נקרא כך כל עוד לא מתבצעת ממנו הפקת מים (קידוח תצפית ,למשל) ואם מתבצעת הפקת מים אז זאת באר. באנגלית, משתמשים במונח WELL לשניהם.

סיווג: באר
נגישות:
מקור:חובב אפלולית
תאריך עדכון: 6/16/2013 19:23:22

קישורים חיצוניים





כלים אישיים
גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
תיבת כלים