בית קברות

מתוך עמוד ענן

גרסה מתאריך 19:42, 1 באוקטובר 2017 מאת ליאו (שיחה | תרומות)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

   -9999 מ'

תקציר

בית הקברות בית הקברות של יהודי ירושלים בהר הזיתים חדל לשמש לקבורת מתיהם החל מפברואר 1948 עקב פרוץ מלחמת השחרור. הקבורה האחרונה הייתה של בתו 'בוניסה' המעין מאומצת של ד"ר ואלך שנהרגה בפיצוץ ברח' בן יהודה. אז הוכרזו בחפזון בתי קברות ארעיים : האחד –קטן ממדים בחצר ביה"ח והשני בתוך מחצבה נטושה ממול לה ברכס שייח באדר (כיום ממול לביהמ"ש העליון במורד אל גן סאקר). כאלף יהודים נטמנו בבתי הקברות הזמניים עד שהוכרזו בית העלמין האזרחי בהר המנוחות והצבאי בהר הרצל. בחצר ביה"ח שערי צדק נטמנו כ-40 מתים. נכנסנו לאתר מצד דרום מערב של מתחם ביה"ח ההיסטורי בפינת רח'אגריפס ושד' בן צבי (מול מסעדת אמא).

בשל קשרי הקרבה של ד"ר ואלך לראש העדה החרדית ולמשפחתו הובא באישורו ובהשתדלותו הרב דושינסקיא לקבורות במתחם שערי צדק. בעקבותיו בקשו נכבדים נוספים כמו הרב ברונשטיין להיקבר שם. על קברו מצאנו סימנים למנהג מיסטי-קבלי. מלכה הסבירה ששמעה מהרב בצרי המקובל כי הנחת לבנים מלובנות בתנור משך שבוע ימים על קברי מקובלים ואנשי מוסר ומופת היא סגולה להתקיימות בקשות לגבי חזרה בתשובה וערכים חינוכיים של שובבים ושבאבניקים. את הלבנה מניחים עם פתק בקשה ובו שמו של נשוא הבקשה. כן מפרישים מן החלה להצלחת הבקשה.

מלכה הזכירה שלמרות חרדיותו של הרב דושינסקיא (הקרוי דושינסקי בד"כ) הרי שתמך בעליה של המעפילים לא"י בכלל, כולל חילונים להצלת נפשם, וכן צידד בהסרת ההגבלות על רכישת קרקעות ליהודים. עמדותיו אלו השמיע בתקיפות כשהופיע בפני ועדת פיל ב-1937. ליד קברו של הרב מתקן מפוייח להדלקת נרות לזכרו. לידו קבור בנו ולידו אשתו. הללו נקברו בהסדרים מיוחדים באישון לילה כנראה בעקיפת הוראות משרד הבריאות שאינו מאשר קבורה בתוככי ישובים.

הרחבה



סיווג: בית קברות
נגישות:
מקור:ליאו
תאריך עדכון: 10/1/2017 19:42:52

קישורים חיצוניים





כלים אישיים
גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
תיבת כלים