גת היין - חרבת עג'ס אל ראס
מתוך עמוד ענן
(שם:גת היין - חרבת עג'ס אל ראס. תיאור:במקום המסומן נחשפה גת עתיקה שתוארכה לתקופה הביזנטית (המאה החמישית עד השביעית לספירה הנוצרית). הגת שומרה) |
(שם:גת היין - חרבת עג'ס אל ראס. תיאור:במקום המסומן נחשפה גת עתיקה שתוארכה לתקופה הביזנטית (המאה החמישית עד השביעית לספירה הנוצרית). הגת שומרה) |
||
שורה 6: | שורה 6: | ||
|Name=גת היין - חרבת עג'ס אל ראס | |Name=גת היין - חרבת עג'ס אל ראס | ||
|Description=במקום המסומן נחשפה גת עתיקה שתוארכה לתקופה הביזנטית (המאה החמישית עד השביעית לספירה הנוצרית). הגת שומרה על ידי הקרן הקיימת לישראל בשיתוף רשות העתיקות. מדובר בגת שייצרה כמויות גדולות של יין, הגת היתה קולטת ענבים רבים לחמשת התאים המרוצפי פסיפס סביב משטח הדריכה המרכזי. תאי הדריכה היו מקורים גג דמוי קמרון חבית כאשר עליו משטח דריכה נוסף, בכל משטח הותקנו שני פתחים דרכם זרם התירוש היישר לרצפת התא. בתנאים אלו תסס התירוש במהלך הימים הבאים, ומשם כדרך דופן התאים קיים חלון דרכו היה ניתן לערבב את התירוש או לבצע נקיון. בגמר התסיסה היו פותחים את צינורות העופרת בתחתית והתירוש שהפך ליין היה זורם לבור הניתוב וממנו לבריכות האיגום. מבריכות אלו היו שואבים את התירוש לכדי חרס. בשקע אגב שבמרכז משטח הדריכה המרכזי, נהגו להפיק תירוש מהסחט שנשאר, זגי הענבים רוכזו לאחר הדריכה ונסחטו בעזרת מכבש בורג, איכות התירוש המופקת בתהליך זה היתה פחותה ונקראה יין אביונים. | |Description=במקום המסומן נחשפה גת עתיקה שתוארכה לתקופה הביזנטית (המאה החמישית עד השביעית לספירה הנוצרית). הגת שומרה על ידי הקרן הקיימת לישראל בשיתוף רשות העתיקות. מדובר בגת שייצרה כמויות גדולות של יין, הגת היתה קולטת ענבים רבים לחמשת התאים המרוצפי פסיפס סביב משטח הדריכה המרכזי. תאי הדריכה היו מקורים גג דמוי קמרון חבית כאשר עליו משטח דריכה נוסף, בכל משטח הותקנו שני פתחים דרכם זרם התירוש היישר לרצפת התא. בתנאים אלו תסס התירוש במהלך הימים הבאים, ומשם כדרך דופן התאים קיים חלון דרכו היה ניתן לערבב את התירוש או לבצע נקיון. בגמר התסיסה היו פותחים את צינורות העופרת בתחתית והתירוש שהפך ליין היה זורם לבור הניתוב וממנו לבריכות האיגום. מבריכות אלו היו שואבים את התירוש לכדי חרס. בשקע אגב שבמרכז משטח הדריכה המרכזי, נהגו להפיק תירוש מהסחט שנשאר, זגי הענבים רוכזו לאחר הדריכה ונסחטו בעזרת מכבש בורג, איכות התירוש המופקת בתהליך זה היתה פחותה ונקראה יין אביונים. | ||
- | |images=DSC NIKON D70s Arnon Hill 113 - 05.jpg,DSC NIKON D70s Arnon Hill 113 - 13.JPG | + | |images=DSC NIKON D70s Arnon Hill 113 - 05.jpg,DSC NIKON D70s Arnon Hill 113 - 13.JPG,2020-12-01T12_02_30.388978685383.jpg |
|Accessibility=רכב פרטי | |Accessibility=רכב פרטי | ||
|PointType=חקלאות עתיקה | |PointType=חקלאות עתיקה | ||
|Contributors=היסטוריה על המפה, גבי סרור | |Contributors=היסטוריה על המפה, גבי סרור | ||
|csrc=mobile | |csrc=mobile | ||
- | |LastUpdate=12/1/2020 09:46: | + | |LastUpdate=12/1/2020 09:46:52 |
|WinId=636230443336752761 | |WinId=636230443336752761 | ||
|LongDescription= | |LongDescription= | ||
|ExtLinks= | |ExtLinks= | ||
}} | }} |
גרסה מתאריך 09:46, 1 בדצמבר 2020
תקציר
במקום המסומן נחשפה גת עתיקה שתוארכה לתקופה הביזנטית (המאה החמישית עד השביעית לספירה הנוצרית). הגת שומרה על ידי הקרן הקיימת לישראל בשיתוף רשות העתיקות. מדובר בגת שייצרה כמויות גדולות של יין, הגת היתה קולטת ענבים רבים לחמשת התאים המרוצפי פסיפס סביב משטח הדריכה המרכזי. תאי הדריכה היו מקורים גג דמוי קמרון חבית כאשר עליו משטח דריכה נוסף, בכל משטח הותקנו שני פתחים דרכם זרם התירוש היישר לרצפת התא. בתנאים אלו תסס התירוש במהלך הימים הבאים, ומשם כדרך דופן התאים קיים חלון דרכו היה ניתן לערבב את התירוש או לבצע נקיון. בגמר התסיסה היו פותחים את צינורות העופרת בתחתית והתירוש שהפך ליין היה זורם לבור הניתוב וממנו לבריכות האיגום. מבריכות אלו היו שואבים את התירוש לכדי חרס. בשקע אגב שבמרכז משטח הדריכה המרכזי, נהגו להפיק תירוש מהסחט שנשאר, זגי הענבים רוכזו לאחר הדריכה ונסחטו בעזרת מכבש בורג, איכות התירוש המופקת בתהליך זה היתה פחותה ונקראה יין אביונים.
הרחבה
סיווג: חקלאות עתיקה
נגישות: רכב פרטי
מקור:היסטוריה על המפה, גבי סרור
תאריך עדכון: 12/1/2020 09:46:52
קישורים חיצוניים