מוצא בריכת המים התת קרקעית ובית הנביעה הבריטי

מתוך עמוד ענן

(הבדלים בין גרסאות)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
שורה 5: שורה 5:
|MeasuredByGPS=No
|MeasuredByGPS=No
|Name=מוצא בריכת המים התת קרקעית ובית הנביעה הבריטי
|Name=מוצא בריכת המים התת קרקעית ובית הנביעה הבריטי
-
|Description=מערכת המים אליה מובילה המנהרה מסתיימת בבריכה תת קרקעית אליה מגיעים המים מתוך ניקבת הנביעה הנמצאת בקיר הפנימי של הבריכה. בקיר החיצוני של הבריכה נמצא פתח הבריכה אליה ניתן להיכנס דרך פתח זה הנמצא במדרון התל. תחת פתח זה מעט יותר במורד הגבעה נמצאים חלקות שלחין רבות, וכאשר הגיעו למקום הבריטים שכבר זיהוי במקום את העיר גבעון המקראית, ראו טעם לפגם כי מעין כל כך יפה ותנ"כי (אז בריכת גבעון עוד לא הייתה ידועה, ומעין זה הוא שזוהה כמים הרבים אשר בגבעון ובריכה עתיקה באזור זה זוהה כבריכה אשר בגבעון) ממנו משכו החקלאים צינורות רבים לחלקותיהם, ואליו הדבירו את צאנם להשקותו. והחליטו לטפל בדבר, ולשם כך הם המשיכו למעשה את חלחול מי הנביעה מן הבריכה ומשכו את המים במערכת תעלת פירים עד למישור תחתם. בנצלם גם את עושר מי התהום באזור שמי תהום אלו בעת גשמים מרובים נובעים גם הם בכמה נקודות לאורך התעלה. החלק הראשון בתעלה בנוי כאן, בריכה בנויה אבן בקצה שלה קמרון מקושת אבנים בריטיות ומתחתיו בור ספיגה אליו היו נקווים המים, מכאן ממשיכה במערכת לכוון צפון מזרח. בהמשך סמוך לעצי הזית ניתן להבחין בפיר נוסף שלה המלא במים. ולאחר כמה עשרות מטרים בתחילת החלקה המישורית סמוך לעץ. נמצאת סוף המערכת בורת פתח של הפיר. מדובר כאמור במערכת בריטית.
+
|Description=בריכה עתיקה שזוהתה כבריכה אשר בגבעון, שופצה על ידי הבריטים שמשכו ממנה מערכת מנהרת פירים להשקיית שלחין, בתקופה זאת בריכת המים שנוקתה על ידי פריצרד, עדין לא הייתה ידועה, כבר אז זוהה התל עם העיר גבעון הקדומה, ועל כן בריכת גבעון זוהתה כאן, ו"מים רבים אשר בגבעון" זוהה עם המעין הנמצא מעליו ממנו משכו החקלאים צינורות רבים לחלקותיהם, ואליו גם הדבירו את צאנם להשקותו. הבריטים לא ממש אהבו את היחס הזה למקום תנ"כי שכזה, והחליטו לטפל בדבר, ולשם כך הם המשיכו למעשה את חלחול מי הנביעה מן הבריכה ומשכו את המים במערכת תעלת פירים עד למישור תחתם. בנצלם גם את עושר מי התהום באזור שמי תהום אלו בעת גשמים מרובים נובעים גם הם בכמה נקודות לאורך התעלה. החלק הראשון בתעלה בנוי כאן, הבריכה העתיקה שופצה ודופנה באבן, ובקצה שלה קמרון מקושת אבנים בריטיות ומתחתיו בור ספיגה אליו היו נקווים המים, (לוח שיש קטן ובו כתובת ערבית כנראה מלפני כמה עשרות שנים קבועה בקמרון מעל הבור). מכאן ממשיכה המערכת לכוון צפון מזרח. בהמשך סמוך לעצי הזית ניתן להבחין בפיר נוסף שלה המלא במים. ולאחר כמה עשרות מטרים בתחילת החלקה המישורית סמוך לעץ. נמצאת סוף המערכת בורת פתח של הפיר. מדובר כאמור במערכת בריטית.
נ.צ. בGPS
נ.צ. בGPS
שורה 11: שורה 11:
|Contributors=עמית הורן, מאיר רוטר
|Contributors=עמית הורן, מאיר רוטר
|csrc=SZ17
|csrc=SZ17
-
|LastUpdate=9/12/2011 05:42:01
+
|LastUpdate=9/12/2011 05:49:03
|WinId=634513201018539205
|WinId=634513201018539205
|LongDescription=
|LongDescription=

גרסה מתאריך 05:49, 12 בספטמבר 2011

   758 מ'

תקציר

בריכה עתיקה שזוהתה כבריכה אשר בגבעון, שופצה על ידי הבריטים שמשכו ממנה מערכת מנהרת פירים להשקיית שלחין, בתקופה זאת בריכת המים שנוקתה על ידי פריצרד, עדין לא הייתה ידועה, כבר אז זוהה התל עם העיר גבעון הקדומה, ועל כן בריכת גבעון זוהתה כאן, ו"מים רבים אשר בגבעון" זוהה עם המעין הנמצא מעליו ממנו משכו החקלאים צינורות רבים לחלקותיהם, ואליו גם הדבירו את צאנם להשקותו. הבריטים לא ממש אהבו את היחס הזה למקום תנ"כי שכזה, והחליטו לטפל בדבר, ולשם כך הם המשיכו למעשה את חלחול מי הנביעה מן הבריכה ומשכו את המים במערכת תעלת פירים עד למישור תחתם. בנצלם גם את עושר מי התהום באזור שמי תהום אלו בעת גשמים מרובים נובעים גם הם בכמה נקודות לאורך התעלה. החלק הראשון בתעלה בנוי כאן, הבריכה העתיקה שופצה ודופנה באבן, ובקצה שלה קמרון מקושת אבנים בריטיות ומתחתיו בור ספיגה אליו היו נקווים המים, (לוח שיש קטן ובו כתובת ערבית כנראה מלפני כמה עשרות שנים קבועה בקמרון מעל הבור). מכאן ממשיכה המערכת לכוון צפון מזרח. בהמשך סמוך לעצי הזית ניתן להבחין בפיר נוסף שלה המלא במים. ולאחר כמה עשרות מטרים בתחילת החלקה המישורית סמוך לעץ. נמצאת סוף המערכת בורת פתח של הפיר. מדובר כאמור במערכת בריטית.

נ.צ. בGPS

הרחבה



סיווג: מעין
נגישות:
מקור:עמית הורן, מאיר רוטר
תאריך עדכון: 9/12/2011 05:49:03

קישורים חיצוניים





כלים אישיים
גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
תיבת כלים